Use Cases

Hier vindt u een overzicht van onze use cases die wij in de praktijk tegen komen.

01

Detecteer gecompromitteerde gebruikers en laterale bewegingen

In 2017 gebruikte 80% van de hack gerelateerde inbreuken gestolen wachtwoorden en / of zwakke of raadbare wachtwoorden. Gebruikers zijn zowel uw grootste bezit als uw grootste risico. InsightIDR gebruikt machine learning om het gedrag van uw gebruikers te baseren en u automatisch te waarschuwen voor het gebruik van gestolen inloggegevens of laterale bewegingen.

02

Verdachte inlogpogingen AD en Azure AD accounts

Het vroegtijdig detecteren van aanvallen is een basismaatregel. Des te eerder, des te beter. Dat blijft echter voor veel organisaties een complexe opgave. Volgens een onderzoek was in 2019 de gemiddelde detectietijd van een aanval 56 dagen.
Deze gemiddelde detectietijd is niet in verhouding met de snelheid waarmee een aanvaller zijn doel kan bereiken. Die heeft slechts enkele uren nodig.

03

Network Intrusion Detection System (NIDS)

Met de hack op solarwinds is er een nieuwe tijd aangebroken namelijk die van de Supply chain attacks. Hoe weet je wanneer er een aanvaller via de software van een leverancier toegang probeert te krijgen tot de interne systemen?

04

Security incident indien endpoint protection een dreiging waarneemt.

Endpoint protection is anno 2021 veel meer dan alleen files scannen of het tegen houden van virussen. Met Anti-ransomware, endpoint detection en response (EDR) en deep learning is endpoint protection de first line of defence.